Esmorzar residu zero

 

D’on sorgeix aquesta iniciativa?

Esmorzar Residuo Zero és una iniciativa idea de Cooltureco, un projecte educatiu que desenvolupen centres educatius de Galícia i que s’enfoca en la cultura i l’ecologia, i el col·lectiu, un grup de docents que tracta d’unificar totes les mesures de suport que mostren als seus estudiants sobre la crisi climàtica.

Els tipus d’esmorzar es classifiquen de la següent manera:

  • SENSE RESIDU: esmorzars sense residu (en carmanyola i cantimplora)
  • RESIDU RECICLABLE: esmorzars amb residus reciclables (bevibles, brics de suc, iogurts, etc.)
  • RESIDU TOTAL: esmorzars amb residu (entrepans embolicats en paper alumini, brioixos i galetes embolicats en plàstics d’un sol ús).

 

Des del Pla d’Acció Tutorial es desenvolupen activitats relacionades amb la conscienciació i el respecte pel medi ambient.

La iniciativa ESMORZAR RESIDU ZERO consisteix a motivar l’alumnat perquè en els seus esmorzars no hi haja residus, o reduir-los al mínim possible. Per a això hauran d’usar envasos retornables com ara carmanyoles per a sòlids i cantimplores per a l’aigua a fi d’eliminar les botelles de plàstic i els envasos d’un sol ús com ara plàstics, paper d’alumini, etc.

Tenint en compte que la primera «R» de l’ecologia és la REDUCCIÓ, tota la comunitat educativa tenim un paper important en la reducció de residus d’una forma senzilla.

 

INICIATIVA BASADA EN LA CAMPANYA EXCLUSIVA PER A VISITES DE CENTRES ESCOLARS. INFORMACIÓ DISPONIBLE EN:

http://www.agroambient.gva.es/va/web/ceacv/zero-residus